Quin pont més merescut!

 Hola famílies!

Aquesta setmana hem estat veient i jugant amb els reglets de Cuisenaire. És una forma diferent i manipulativa d’iniciar les operacions bàsiques i el càlcul mental. En aquest enllaç podreu trobar alguna activitat (voluntària com sempre) per a que els Robocoets us expliquin també com els emprem.

Una altra forma d’iniciar sumes i descomposició de nombres, molt visual també, són els cubs multibase. En el aquest enllaç veureu amb quina simplicitat aconseguim que els nens i nenes s’iniciïn en la suma de desenes.

Sobre la descomposició de nombres, sabeu que encara estem només amb números fins al 99. És important que siguin capaços d’entendre què són les unitats i què les desenes per tal de preparar-nos molt bé per a les sumes i restes portant. En aquest enllaç podreu trobar diverses activitats, tot i que ens interessen especialment de la 2 a la 12 i de la 18 a la 25 (totes elles incloses – les podeu anar passant amb la fletxa de baix).

Per últim, per si tenim algun Robocoet atrevit entre nosaltres, us deixo un joc que hem fet poc, però que l’han rebut de molt bon gust. Es tracta dels sudokus, així que en aquest enllaç en deixo de senzillets per anar agafant la pràctica (sempre, com ja sabeu, qui vulgui!).

 

Quant a llengua, seguim incidint molt encara en l’ordre de l’abecedari, les lletres, les síl·labes i les paraules. Si algú vol seguir millorant, en aquest enllaç us deixo un altre joc que servirà d’entrenament i reforç a allò que fem a classe. Podeu triar l’opció que més necessiteu segons el grau de coneixement del català de cada Robocoet. Tot i així, recomanem que, de voler practicar, faceu una ullada als “Exercicis visuals” i, en aquestos, els que es diuen”ordenar síl·labes”, “frase/imatge” i “escriu”.

 

Recordeu que res és obligatori, tot és voluntari i amb l’objectiu de reforçar allò que fem a l’aula.

Una abraçada a tots i que tingueu molt bon pont!

Patri

_________________________

¡Hola familias!

Esta semana hemos estado viendo y jugando con las regletas de Cuisenaire. Es una forma diferente y manipulativa de iniciar las operaciones básicas y el cálculo mental. En este enlace podréis encontrar alguna actividad (voluntaria como siempre) para que los Robocoets os expliquen también como los empleamos.

Otra forma de iniciar sumas y descomposición de números, muy visual también, son los cubos multibase. En el enlace veréis con qué simplicidad conseguimos que los niños y niñas se inicien en la suma de decenas.

Sobre la descomposición de números, sabéis que todavía estamos sólo con números hasta el 99. Es importante que sean capaces de entender qué son las unidades y que las decenas para prepararnos muy bien para las sumas y restas llevando. En este enlace podréis encontrar varias actividades, aunque nos interesan especialmente de la 2 a la 12 y de la 18 a la 25 (todas ellas incluidas - las podéis ir pasando con la flecha de abajo).

Por último, por si tenemos algún Robocoet atrevido entre nosotros, os dejo un juego que hemos hecho poco, pero que han recibido de muy buen gusto. Se trata de los sudokus, así que en este enlace dejo algunos sencillitos para ir cogiendo la práctica (siempre, y como ya sabéis, ¡quien quiera!).

 

En cuanto a lengua, seguimos incidiendo mucho todavía en el orden del abecedario, las letras, las sílabas y las palabras. Si alguien quiere seguir mejorando, en este enlace os dejo otro juego que servirá de entrenamiento y refuerzo a lo que hacemos en el aula. Podéis elegir la opción que más necesitéis según el grado de conocimiento del catalán de cada Robocoet. Sin embargo, recomendamos que, de querer practicar, echéis un vistazo a los "Exercicis visuals" y, en estos, los que se llaman "ordenar síl·labes", "frase / imatge" y "escriu".

 

Recordad que nada es obligatorio, todo es voluntario y con el objetivo de reforzar lo que hacemos en el aula.

Un abrazo a todos y ¡que tengáis muy buen puente!

Patri

Happy Weekend

Comentaris